Rintihan kekesalan

 

baby

Alhamdulillah ku telah berjaya tempuhinya…

Peristiwa semalam masih tidak ku lupakan. Kini ku hampir terasa kehangatan yang dulu sering diperingatkan. Setelah hampir dua tahun aku menceburkan diri di dalamnya, kini baru aku terasa kepanasan tubuh dan keletihan diri untuk berjuang di dalamnya. Memori manis yang pernah dicipta bersama teman-teman kini di cuit kembali sehinggakan air mata ku tidak semena-mena berjujuran ibarat hujan di pinggir kota.

Aku tidak mampu menanggungnya lagi Ya Allah….

Sesungguhnya aku tidak sekuat dulu Ya Allah. Kekuatan yang pernah Kau beri kepadaku kini menghampiri titik noktahnya. Ku tidak mahu ini terjadi kepadaku Ya Rabb. Ku sedar ini  disebabkan perilaku yang mementingkan diri ini. Mungkin sebab ini juga Teman-Teman yang pernah disisi menyisihkan kan diri, melarikan diri dengan tidak semenanya.

Keasyikan ku menyebabkan semua orang yang pernah disisi melarikan diri. Berlari sehingga ku terasa keseorangan kembali. Mungkin ini hanya permainan syaitan yang mahu membohongiku. Aku tertipu dengannya. Aku meminta maaf wahai sahabatku sekalian. Kini ku hanya mengharap memori yang pernah dicipta berulang kembali.

Sesungguhnya Ampunkan Aku Ya Allah….

Ku Akui Semua ini disebabkan perilaku diri ini  Ya Allah. Ku akui diri ku hina kerananya.Ku tidak Mahu menjadi Hina Selamanya Ya Allah.Itulah yang ku takuti.

Sesungguhnya Ku mengharap Pertolongan dari Mu Ya Rabb.